printlogo


با وجود  تکذیب حزب‌الله، اتهام‌زنی به مقاومت در ماجرای حمله موشکی به «مجدل‌شمس» چه معنایی دارد؟
حرص صهیونیست‌ها برای آغاز جنگی دیگر
«حمله به مجدل شمس همان جرقه‌ای بود که نگران آن بودیم و از ۱۰ ماه پیش درباره آن هشدار می‌دادیم. اکنون خطر بروز جنگی فراگیر میان اسرائیل و حزب‌الله واقعی است»؛ این گزارشی است که خبرگزاری آکسیوس از واکنش ابتدایی مقامات آمریکایی درباره حادثه مشکوک دو روز پیش در جولان اشغالی منتشر کرد.


ماجرا از این قرار است که در پی برخورد موشک به یک زمین فوتبال در منطقه «مجدل شمس» در شمال سرزمین‌های اشغالی که به کشته شدن 14 و زخمی شدن 40 تن منجر شد، تل‌آویو و واشنگتن بر اساس سناریو از پیش تعیین شده، حملات لفظی و رسانه‌ای خود علیه حزب‌الله را آغاز و تلاش کردند جنبش مقاومت اسلامی لبنان را به عنوان عامل حادثه معرفی کنند. این تیر البته با رد مسئولیت حمله توسط حزب‌الله از همان ابتدا به سنگ خورد. مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای با بیان اینکه هیچ ارتباطی با این اقدام ندارد، هشدار داد هرگونه ماجراجویی اسرائیل با سوءاستفاده از این ماجرا با واکنش خیره‌کننده مواجه خواهد شد.

جنگ رسانه‌ای گسترده علیه حزب‌الله
باوجود تکذیب دخالت در این حادثه از سوی حزب‌الله، مقامات صهیونیست به اتهام‌زنی علیه جنبش پرداخته و تهدید به وقوع جنگ گسترده کردند. هدف قرار دادن غیرنظامیان، آن هم در منطقه دروزی‌نشین شمال فلسطین اشغالی از دسیسه برنامه‌ریزی شده و پشت پرده علیه مقاومت حکایت داشت. اکثریت مردم روستای مجدل شمس، مخالف رژیم و خدمت در ارتش آن هستند.  با این حال، تل‌آویو با سر دست گرفتن این موضوع به صورت هدفمند به جنگ لفظی علیه حزب‌الله رو آورده و لبنان را تهدید به نبردی همه‌جانبه می‌کند. 
به‌طور نمونه «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنانی مدعی شد: موشکی که حزب‌الله با آن، شهرک مجدل شمس را هدف قرار داد، از نوع «برکان» با کلاهک جنگی ۵۳کیلوگرمی بوده است. او افزود: حزب‌الله مسئول حمله است و هزینه آن را پرداخت خواهد کرد. «یسرائیل کاتز» وزیر امور خارجه رژیم نیز گفت: «حزب‌الله از خطوط قرمز عبور کرده است و ما در حال نزدیک شدن به جنگی همه‌جانبه با آن هستیم». بتسئیل اسموتریچ، وزیر دارایی افراطی کابینه نتانیاهو هم دبیرکل حزب‌الله لبنان را تهدید کرده و گفت: نصرالله باید ترور شود. 
به راه انداختن این موج رسانه‌ای در حالی است که حتی رسانه عبری یسرائیل هیوم اذعان کرد تحقیقات اولیه نشان می‌دهد سامانه پدافند هوایی در رهگیری موشک‌های شلیک شده در فضای مجدل شمس جولان دچار مشکل و اشتباه شده است. همچنین خبرنگار شبکه تلویزیونی العربی گزارش کرد تعدادی از شاهدان در محل انفجار به او گفته‌اند پدافند هوایی تل‌آویو عامل انفجار بوده است. آنان گفتند با چشمان خود دیده‌اند که سامانه گنبد آهنین از سمت بلندی‌های «جبل شیخ» شلیک کرد و موشک پدافندی درست در زمین فوتبال فرود آمد. 

خطر فعال شدن دروزی‌های جولان علیه اشغالگران
بر این اساس، بسیاری از ناظران تحولات بین‌الملل معتقدند آنچه در مجدل شمس رخ داد، یا اشتباه صهیونیست‌ها با موشک‌های گنبد آهنین بود یا اقدامی عمدی تا از آن در میدان و سیاست بهره‌برداری شود.
علی عبدی، کارشناس مسائل فلسطین در گفت‌وگو با قدس، در تشریح جزئیات این رخداد گفت: بر اساس بیانیه حزب‌الله و هچنین شواهد موجود و سخنانی که مردم شهرک مجدل شمس به رسانه‌ها گفتند، حمله به‌خاطر خطای محاسباتی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی صورت گرفته، چراکه سطح تخریب و نوع اصابت موشک‌ها با نوع راکت و موشک‌های برکان حزب‌الله متفاوت است.
 وی درباره پشت پرده اتهام‌زنی هماهنگ صهیونیست‌ها علیه مقاومت اسلامی لبنان هم تصریح کرد: مواضع تندی که مقامات تل‌آویو دارند بیشتر برای توجیه افکار عمومی و همچنین بسترسازی و ایجاد یک سناریو روانی علیه حزب‌الله است. آن‌ها موضوع کشته شدن 10 تا 12 کودک و نوجوان دروزی را در حالی به عاملی برای حمله به مقاومت تبدیل کرده‌اند که تا امروز بیش از 20هزار کودک و زن فلسطینی توسط رژیم در غزه به شهادت رسیده‌اند. 
عبدی با بیان اینکه رژیم، کودک‌کشی را به‌عنوان نماد پیروزی خود می‌داند ولی حزب‌الله همواره برخلاف این رویه در جنگ اقدام کرده است، افزود: باوجود لفاظی‌های مقامات تل‌آویو، آن‌ها به‌خوبی می‌دانند هرگونه جنگ علیه لبنان سبب فعال شدن جبهه دروزی‌های جولان خواهد شد، به‌طوری‌که رژیم صهیونیستی برای همیشه باید منطقه غرب آسیا را ترک کند.
عبدی با هشدار در مورد احتمال بهره‌برداری اسرائیل از موقعیتی که افکار عمومی جهانی به موضوع ورزش و المپیک پاریس متمرکز است برای به راه انداختن جنگ علیه لبنان، گفت: رژیم صهیونیستی همواره در طول حیات نامشروع خود به دنبال بهره‌برداری از چنین رخدادهایی در راستای اهداف خود است، به‌طوری‌که در مسابقات جام جهانی  1982 اسپانیا، این رژیم به لبنان حمله مستقیمی داشت و یا در طول مسابقات جام جهانی آلمان در سال 2006 دوباره به لبنان حملاتی صورت داد، البته با توجه به سخنان بنی‌گاتس و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی، این نگرانی وجود دارد که عملیات تروریستی این بار مشابه خطای گنبد آهنین در شهرک مجدل شمس در دهکده المپیک پاریس روی دهد، به‌طوری‌که این حادثه را به مقاومت ربط دهد تا بتواند بعد جهانی جدیدی راه بیندازد تا از شکست جنگ غزه فرار کند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر رژیم صهیونیستی تلاش دارد حزب‌الله لبنان را پشت رودخانه لیتانی ببرد تا از مرزهای فلسطین اشغالی فاصله داشته باشد و دسترسی حزب‌الله را به شمال سرزمین‌های اشغالی کم کند اما حزب‌الله حاضر به انجام چنین کاری نیست.

حربه‌ای برای گرفتن امتیازات سیاسی از مقاومت
مصدق مصدق‌پور نیز درباره اهداف رژیم صهیونیستی از اتهام‌زنی علیه مقاومت در ماجرای مجدل شمس، گفت: این اتفاق در شرایطی بود که نتانیاهو در آمریکا در حال چانه‌زنی برای دریافت کمک‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر از واشنگتن بود. پس به نظر با این سناریوسازی و ایجاد جو روانی می‌تواند رهبران آینده کاخ‌سفید را برای گسترش دامنه جنگ در منطقه غرب آسیا با خود همراه کند.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: تمام ساکنان شهرک مجدل شمس دروزی‌هایی هستند که رهبران آن‌ها در بیروت و دمشق ساکن‌اند و به نوعی از حامیان محور مقاومت در منطقه جولان اشغالی محسوب می‌شوند، این در حالی است که اگر در آینده جنگی توسط تل‌آویو به حزب‌الله تحمیل شود، جبهه جولان اشغالی یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند شالوده رژیم صهیونیستی را در این منطقه از بین ببرد. 
وی با بیان اینکه به سبب درگیری رژیم در غزه که کم‌کم به یک سالگی خود نزدیک می‌شود، تل‌آویو توان آغاز جنگ همه‌جانبه علیه حزب‌الله را ندارد، گفت: براساس قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل، حزب‌الله باید به ساحل شمالی رودخانه لیتانی عقب‌نشینی کند تا راه را برای استقرار ارتش ملی لبنان و نیروهای پاسدار صلح هموار سازد. در مقابل، نیروهای اشغالگر هم باید از مرز دور شوند، اتفاقی که هرگز نیفتاده است. حزب‌الله این اقدام را در راستای اهداف رژیم صهیونیستی در منطقه می‌داند و اتهام‌زنی رژیم درباره حمله حزب‌الله به مجدل شمس با هدف کسب اهرم فشاری برای عقب‌نشینی حزب‌الله از لیتانی قابل ارزیابی است.
مصدق‌پور تصریح کرد: با توجه به شکست‌های میدانی رژیم صهیونیستی از محور مقاومت، حضور نتانیاهو پس از گذشت 10ماه از طوفان‌الاقصی در واشنگتن، نشان از تغییر رویکرد سران تل‌آویو از عرصه میدانی به دیپلماسی است، چراکه تمام امید نتانیاهو پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست تا بتواند هم زمان لازم برای حیات سیاسی خود در سرزمین‌های اشغالی را بخرد و هم از باتلاق غزه خارج شود.

شکست هر سناریو تهاجمی علیه حزب‌الله
ناصر ترابی، دیگر کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است آنچه رژیم صهیونیستی و حتی دشمنان محور مقاومت همواره به آن اعتراف دارند، حقیقت سخنان و مواضع حزب‌الله لبنان در برابر اسرائیل است، به‌طوری‌که همواره در 10 ماه گذشته از نبرد طوفان‌الاقصی، حزب‌الله با انتشار تصاویر و فیلم‌های مستند، تمامی اهداف خود در سرزمین‌های اشغالی علیه پایگاه‌های نظامی اسرائیل را به نمایش گذاشتند. بر این اساس و با توجه به بیانیه حزب‌الله، حمله موشکی که در شهرک مجدل شمس صورت گرفت کار مقاومت لبنان نبوده است و این تنها سناریوسازی صهیونیست‌هاست.
وی با ارائه چندین نظریه درباره حمله موشکی به شهرک مجدل شمس افزود: با توجه به وسعت و پیچیدگی‌های منطقه جولان، به نظر می‌رسد اشتباه پدافندی رژیم صهیونیستی محتمل‌ترین گزینه است. با این حال، مقامات تل‌آویو با بهره‌برداری از این مسئله از جنگ احتمالی با لبنان سخن گفتند اما خودشان هم می‌دانند چنین سناریویی علیه حزب‌الله از پیش شکست خورده است.
ترابی در خصوص احتمال ماجراجویی خطرناک و حمله اسرائیل در خلال بازی‌های المپیک به لبنان گفت: برخلاف لفاظی‌ها، در حال حاضر هیچ‌گونه آرایش سیاسی در میان مقامات تل‌آویو برای حمله به حزب‌الله وجود ندارد، اما در یک کلان‌پروژه اسرائیل قصد دارد به بیروت حمله نظامی گسترده انجام دهد، هرچند با طولانی شدن جنگ در غزه این مسئله غیرمحتمل است.

خبرنگار: سیدحسین حسینی