printlogo


معاون امور توانبخشی بهزیستی استان خبر داد
افتتاح نخستین مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اتیسم در خراسان رضوی  
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی از افتتاح مرکز شبانه‌روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اتیسم برای نخستین بار در استان خبر داد و گفت: در این مرکز به صورت موقت و بسته به نیاز خانواده‌ها تا حداکثر ۱۰ روز در ماه از افراد دارای اتیسم نگهداری می‌شود.


حمیدرضا علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در استان هشت مرکز روزانه اتیسم برای گروه سنی ۲ تا ۱۵ سال داریم که خدمات در این مراکز به صورت روزانه و با ارائه آموزش‌های شناختی و درمانی مختلف، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، موسیقی‌درمانی و بازی‌درمانی برای کنترل رفتارها ارائه می‌شود.
وی افزود: برای افتتاح مراکز روزانه بالای ۱۶ سال نیز درخواست‌های مختلفی داشتیم و امید است طبق مکاتبات انجام شده، سریع‌تر به نتیجه برسد.
علیزاده گفت: در هشت مرکز روزانه استان که پنج مرکز در مشهد است و شهرستان‌های سبزوار، کاشمر و نیشابور هر کدام یک مرکز دارند، به ۳۵۴ بیمار مبتلا به اتیسم خدمت‌رسانی می‌شود. همچنین هر ماه یارانه‌ای به مبلغ ۳میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از طرف بهزیستی به این افراد پرداخت می‌شود.  
وی خاطرنشان کرد: این مراکز فقط برای رده سنی خاصی است. برخی خانواده‌هایی که فرزندان بالای ۱۵ سال مبتلا به اتیسم دارند نیز دچار مشکلات جدی بوده و از طرفی به دلیل شرایط نگهداری سختی که وجود دارد، گاهی خانواده‌ها نمی‌توانستند چند روز از این کودکان مراقبت کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: به همین منظور تصمیم بر این شد در استان یک مرکز شبانه‌روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اتیسم را راه‌اندازی کنیم. 
وی افزود: در مجموع چهار استان آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمان و خراسان رضوی تاکنون دارای مرکز نگهداری شبانه‌روزی اتیسم هستند که خراسان رضوی چهارمین استان فعال در این طرح است.
علیزاده گفت: ظرفیت اسمی مرکز ۵۰ نفر است که در حال حاضر ۲۵ نفر در آنجا مقیم هستند و ۱۸ نفر از این افراد یارانه‌ای به مبلغ ۵میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی درباره بیماری اتیسم اظهار کرد: اتیسم، اختلال رشدی و عصبی است که موجب یکسری رفتارهای کلیشه‌ای و اختلال در تعاملات کلامی و غیر کلامی می‌شود.