آغاز عملیات مرمت و بازپیرایی بخشهای ورودی ضلع غرب و شرق مسجد جامع تاریخی نیشابور
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور از آغاز عملیات مرمت و بازپیرایی بخشهای ورودی ضلع غرب و شرق مسجد جامع تاریخی نیشابور همزمان با هفته میراث فرهنگی خبر داد.
کمال خانی گفت: طی اقدامهای مرمتی در بهار امسال قسمتهای آسیبدیده بدنه (دیوار و سقف گنبدی) راهرو ورودی در ضلع غربی و شرقی اثر تاریخی مسجد جامع پس از اتخاذ تدابیر لازم شامل بررسی و آسیبشناسی مرمت و پازپیرایی شد.
وی ادامه داد: در این عملیات مرمتی ابتدا الحاقها و لایه اندود شامل رنگ، مصالح و ملات فرسوده و ناهمخوان که طی سالهای گذشته به نادرستی در بدنه انجام و علاوه بر آسیب به بنا سبب ایجاد منظره ناهمگون در این اثر تاریخی شده بود، پس از بررسی و آسیبشناسی برچیده شد.
خانی تصریح کرد: با الگوبرداری از پیشینه و هویت اصلی بنا با مشارکت هیئت امنای مسجد و نظارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان، مرمت انجام شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیشابور درباره اهمیت مرمت براساس اصالت بنا گفت: این بنای منحصر به فرد نمونه کامل معماری اسلامی و بزرگترین و کهنترین بنای ارزشمند تاریخی در شهرستان نیشابور با قدمت ۵۰۰ سال، مربوط به دوره تیموری (۸۹۹ ه.ق) است.این مسجد به صورت دو ایوانی و سهدرگاهی در مرکز بافت تاریخی شهر و در محور فرهنگی تاریخی خیابان امام خمینی(ره) قرار دارد و به شماره ۳۱۷ مورخ ۱۳۱۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.