printlogo


با 195 رأی موافق نمایندگان، «یوسف نوری» وزیر آموزش و پرورش شد
سکاندار وزارت 17 میلیونی
سرانجام تکلیف سکاندار وزارت آموزش و پرورش مشخص شد. وزارتی که با 6/15 میلیون دانش آموز، حدود یک میلیون معلم و چند صد هزار مسئول، پر جمعیت‌ترین وزارت کشورمان محسوب می‌شود. نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از دفاعیات سومین وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از برنامه‌هایش و شنیدن نطق موافقان و مخالفان، به «یوسف نوری»به عنوان وزیر آموزش و پرورش رأی اعتماد دادند.

به گزارش مهر، نشست علنی صبح دیروز مجلس شورای اسلامی با دستور جلسه بررسی برنامه‌ها و صلاحیت یوسف نوری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و در غیاب سیدابراهیم رئیسی که در سفر به تاجیکستان به‌سر می‌برد، با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد که در پایان این جلسه از 268 نماینده حاضر در مجلس، با ۱۹۵ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۱۷ رأی ممتنع، یوسف نوری رسماً به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.

نوری: «تربیت» در جمهوری اسلامی برنامه نیست؛ هدف است
یوسف نوری در جلسه رأی اعتماد اظهار کرد: به فضل الهی در گام دوم انقلاب اسلامی جهشی به سمت تمدن نوین اسلامی داریم که باید نسل تمدن ساز را پرورش دهیم.
وی افزود: ما نیازمند آن هستیم که اهداف متعالی را از عرش به فرش بیاوریم، تصور بنده بر این است تا زمانی که نتوانیم نمونه عینیت‌یافته انسان تراز انقلاب اسلامی را پیش روی نظام تعالی و تربیت قرار دهیم، اهداف ما ناتمام خواهد ماند. وزیر جدید آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش ما باید دانش آموزانی با شاخصه‌های علمی در زمینه‌های مختلف تربیت کند که نتیجه آن شهید احمدی روشن و شهید رضایی نژادی باشد که تربیت یافته همین مدرسه‌ها بودند.
نوری بیان کرد: جایگاه آموزش و پرورش را متأسفانه به یک مسئله درون‌سازمانی تقلیل داده‌ایم که باید این نگرش تغییر کند و با نگاه ملی به آن بنگریم که میدان‌داری آن برعهده وزارت آموزش و پرورش است، اگر تربیت انسان مجاهد را شاه‌بیت آموزش و پرورش می‌دانیم این وزارتخانه را باید در قله قرار دهیم. 
علی‌اکبر بسطامی در موافقت با رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی، گفت: نوری همرزم شهیدان بوده و در دوران خوف و خطر در یک دست کتاب و در یک دست دیگر سلاح داشته است.

زنگنه: نوری، اقتصاد آموزش و پرورش را می‌شناسد
محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه هم در موافقت با وزیر پیشنهادی، گفت: ضروری است فردی در آموزش و پرورش در مسند مدیریتی قرار گیرد که علاوه بر نگاه‌های تربیتی و آموزشی، نگاه‌های اقتصادی دقیقی داشته باشد. امروز کسی را می‌خواهیم که اقتصاد آموزش و پرورش را بشناسد و با تأمین منابع مالی و نظام‌های برنامه و بودجه آشنا باشد.
وی با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان مشکل دارد، افزود: نوری عضو هیئت امنای این صندوق است. مشکل ما در اقتصاد آموزش و پرورش آشنا نبودن مدیران با اقتصاد تعلیم و تربیت است.
هاجر چنارانی در مخالفت با نوری گفت: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش فردی فرمایشی نیست و بنده مخالفتی با شخص وی ندارم بلکه باید بگویم برنامه‌های یوسف نوری عملیاتی نیست.
نماینده نیشابور با بیان اینکه چالش‌های آموزش و پرورش بسیار عمیق و چند وجهی است، ادامه داد: آقای نوری! آیا تصمیم به نوآوری در وزارت آموزش و پرورش دارید؟ صندوق ذخیره فرهنگیان مشکلات مالی زیادی دارد؛ چه برنامه‌ای برای حل مشکلات این بخش دارید؟

نیک‌بین: وزیر پیشنهادی برنامه‌اش را برای مقابله با مافیای کنکور اعلام کند
جواد نیک‌بین هم «چند سؤال جدی» داشت و پرسید: وزیر پیشنهادی چه برنامه‌ای برای مافیای کنکور که سالانه چند برابر بودجه آموزش و پرورش در آن هزینه جابه‌جا می‌شود و کشور را می‌بلعد، دارد؟ برنامه شما برای چاپ کتاب‌های درسی و حذف مافیای کتب درسی چیست؟ وزارتخانه‌های مختلف هر کدام به نوعی با تعارض منافع مواجه هستند؛ برنامه شما برای تعارض منافع در حوزه آموزش و پرورش چیست؟ برنامه شما برای تبعیض ساختاریافته در حوزه آموزش و پرورش چیست؟ 

موافقت کمیسیون آموزش با صلاحیت نوری
رضا حاجی‌پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم در جلسه علنی دیروز، گزارش این کمیسیون را درباره برنامه و صلاحیت «یوسف نوری» وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه آموزش و پرورش قرائت کرد.