printlogo


رویداد هنری «من ‌القدس الی ‌القدس» در صحن قدس حرم مطهر رضوی در حال برگزاری است
هنرمندان انقلابی پای کار حمایت از مظلومان
به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی و با هدف حمایت از مردم بی‌دفاع غزه، رویداد هنری «من‌ القدس الی ‌القدس» از دیروز در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شده است. به گزارش آستان‌نیوز، در این رویداد که در صحن قدس حرم مطهر رضوی پایان می‌یابد، ۱۴ تن از هنرمندان برجسته تجسمی کشور آثار هنری خود را با موضوع فلسطین و جبهه مقاومت اسلامی خلق خواهند کرد. در این رویداد، هنرمندان شاخص و برجسته‌ کشورمان از جمله مسعود نجابتی، حسن روح‌الامین،


علی بحرینی، علیرضا خالقی، عباس برزگر گنجی، احمد منصوب، مهدی میری، محمدعلی نادری، محسن اسدی، حمید قربان‌پور، مهدی امینی، سعید خاتمی، احمد پژمان و مهدی انفرادی حضور دارند و به خلق اثر می‌پردازند.

ظرفیت هنر برای همصدایی با فلسطین 
رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی در حاشیه افتتاحیه این رویداد اظهار کرد: رویداد هنری و رسانه‌ای «من ‌القدس الی ‌القدس» حاوی این پیام است که هنرمندان انقلابی پای کار حمایت از مظلومان به ویژه مردم مظلوم فلسطین هستند و ظرفیت‌های خود را برای همصدایی با آن‌ها پای کار می‌آورند. محسن هوشمند افزود: در کنار این تلاش هنرمندانه، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای پوشش رسانه‌ای و بازنشر تولیدات این رویداد انجام شده تا آن را در ابعاد بین‌المللی انعکاس دهیم و از این طریق نیز حامی مردم غزه باشیم. وی تصریح کرد: هنرمندان شرکت‌کننده در این رویداد، آثاری را در رشته‌های نقاشی و نگارگری با محوریت همبستگی با جبهه مقاومت اسلامی تولید خواهند کرد و در پایان رویداد، این آثار در قالب‌های مختلف مورد استفاده و بازنشر قرار می‌گیرند. 

سوگواری خانواده شهید فلسطینی؛ سوژه نقاشی هنرمند امام رضایی
علیرضا خالقی با ۴۰ سال سابقه هنری یکی از شرکت‌کنندگان در رویداد هنری «من ‌القدس الی ‌القدس» است که تصویر یک پدر و فرزند فلسطینی را سوژه نقاشی خود کرده است. 
خالقی یکی از ۱۴ هنرمند تجسمی است که در این رویداد هنری حضور یافته تا با هنر خود از مردم بی‌دفاع غزه حمایت کند. 
او اظهار کرد: ۴۰ سال است مشغول کار نقاشی هستم و در حوزه کارهای انقلابی توفیق داشتم در رویدادهای فرهنگی حضور داشته باشم. وی هدف از حضور خود در این رویداد را نشان دادن مظلومیت بچه‌های غزه و وحشی‌گری رژیم اشغالگر اسرائیل ذکر و ابراز کرد: در این یک ماه به اندازه چند سال شاهد به شهادت رسیدن فرزندانمان در فلسطین هستیم و رسالت ما هنرمندان این است که با قلم خودمان ایثارگری‌ها و رشادت‌های این بچه‌ها را به تصویر بکشیم و به مردم نشان دهیم. 
خالقی به موضوع نقاشی خود اشاره کرد و ادامه داد: این طرح برگرفته از تصاویری است که در اخبار دیدم و پدری را همراه پسرش نشان می‌دهد که بر بالین فرزند شهیدش سوگواری می‌کند. 
وی افزود: هنرهای تجسمی، شعر و... تأثیر بیشتری بر مخاطب دارد و معمولاً درد جامعه را از زاویه‌های دیگر به تصویر می‌کشد، امیدوارم با این هنر بتوانیم تأثیری بر وجدان‌های ناآگاه بگذاریم زیرا یکی از اهداف ما آگاه کردن قسمتی از جوامع بشری است که شاید از این جنایت‌ها بی‌اطلاع هستند. 
این هنرمند در ادامه‌ ابراز امیدواری کرد تلاش‌های این هنرمندان به نتیجه برسد و قطعاً اطلاع و آگاهی مردم از حوادث اخیر فلسطین در پیروزی ملت بی‌دفاع این سرزمین بی‌تأثیر نیست. 
وی ابراز کرد: همه ما مسلمانان باید علیه رژیم غاصب اسرائیل اتحاد و همبستگی داشته باشیم و از امت فلسطین دفاع کنیم. هر کس به نوبه خودش در این راه می‌تواند قدمی بردارد.

غزه و صلیب در میان رنگ‌ها
نقاش برجسته کشورمان با انتخاب سوژه غزه اسیر در صلیب تلاش می‌کند پیامی خاص را به مخاطبانش ارائه کند. 
سعید خاتمی یکی از هنرمندان‌ حاضر در این رویداد هم به موضوع اثری که در حال به تصویر کشیدن آن است، اشاره کرد و گفت: در این اثر عیسی(ع) را در جلوه‌ای دیگر به تصویر کشیده‌ام تا برای دیگر ادیان نیز مورد توجه قرار بگیرد. وی افزود: چفیه‌ای در میان تابلو تصویر شده و به جای دو دست حضرت مسیح، دو بال ترسیم کرده‌ام که به اعتقاد من، این اثر نماد به صلیب کشیده شدن فلسطین است. 
خاتمی ادامه داد: در این اثر علاوه بر تأکید بر ضرورت نگاه بین‌ادیانی به مسئله فلسطین، شباهتی عمیق میان فلسطین و حضرت مسیح(ع) به صلیب کشیده برقرار شده که گویی کمک جهانیان را برای نجات مسیح(ع) دیگری طلب می‌کند. 
وی تصریح کرد: نقاشی می‌تواند با همه مردم دنیا ارتباط برقرار کند و فرقی ندارد مخاطبش اهل کجا باشد، این نقاشی هم زبان حال خودش را دارد و امیدوارم بتواند تأثیرگذار واقع شود. این هنرمند گفت: این اثر با تصویر غزه به صلیب کشیده شده در کنار یأسی که به بیننده منتقل می‌کند، قصد دارد شاید مخاطب را متحول کند تا نسبت به ظلمی که به این سرزمین و مردم مظلوم آن می‌رود بی‌تفاوت نباشد.