printlogo


بر اساس آمار غیر رسمی پیش‌بینی می‌شود
فعالیت 8 هزار دلال گردشگری سلامت در مشهد


مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر تعداد دلالان نسبت به گذشته کمتر شده و آمار افزایشی نیست؛ زیرا راه‌های دستیابی گردشگران سلامت به مراکز درمانی را با استفاده از پلتفرم‌ها، معرفی ظرفیت‌ها، سایت‌ها و کتابچه‌ها سهل‌الوصول‌تر کردیم.
داوود خوش‌شکن در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص دلالان گردشگری سلامت در مشهد اظهار کرد: به این دلیل که نام این افراد دلال است، ساختار ندارند و رسمی نیستند. بنابراین آمار آن‌ها نیز رسمی نیست. براساس آمار غیر رسمی بیش از 8 هزار دلال گردشگری سلامت در مشهد داریم که تمایلی به رسمی و سازمان‌یافته شدن ندارند. 2 هزار و 500 نفر از این افراد شناخته شده هستند و 5 هزار و 500 نفر به صورت غیر رسمی فعالیت دارند.
خوش‌شکن بیان کرد: افراد به بهانه زبان ورود پیدا کرده و سپس سوءاستفاده می‌کنند، تعرفه بیشتر می‌گیرند، گردشگران را به مکان‌هایی می‌برند، کالاهایی می‌فروشند و اقداماتی انجام می‌دهند که مورد تأیید سیستم ما نیست. در حال حاضر مشکل این است که لیدرها سهمی از بیمار و سهمی نیز از پزشک می‌گیرند که این مبالغ در هیچ مکانی ثبت نمی‌شود. پس از آن گردشگر متوجه این اختلاف دو تا سه برابری می‌شود که ربطی به سیستم سلامت کشور ندارد و دست افرادی می‌چرخد که نباید بچرخد.
خوش‌شکن ادامه داد: با افزایش آگاهی گیرندگان خدمت درباره مراکز درمانی تلاش کرده‌ایم دست لیدرها را کوتاه کنیم. در ۶ ماهه ابتدایی سال از ۲۲هزار نفر، ۱۹ هزار نفر به صورت مستقیم به مراکز درمانی ما مراجعه کردند.
مشکلی بین وزارت بهداشت و میراث در زمینه مجوز شرکت‌های گردشگری سلامت وجود داشت که با حل این مشکل در کمیته فنی استان، تعداد شرکت‌ها از ۲۲ شرکت در سال ۱۳۹۹ به ۱۲۰ شرکت در سال ۱۴۰۱رسیده است. 
وی در خصوص درآمد دلالان حوزه گردشگری سلامت گفت: دلالان در تمام بخش‌های گردشگری دخالت می‌کنند که موجب می‌شود نگاه توریست به تمام خدمات رفاهی منفی شود. درآمد دلالان بسیار زیاد است. به طور مثال سهم پزشک برای عمل بینی ۵۰ میلیون و سهم دلال نیز ۵۰میلیون می‌شود. ما افرادی داریم که در ماه ۲۰۰ میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند. البته درآمد پایین‌تر هم وجود دارد؛ اما درآمد بیشتر آن‌ها بالاست.