printlogo


حجت السلام و المسلمین مروی:
جایگاه علمی پزشکان ایرانی مایه مباهات است
تولیت آستان قدس رضوی گفت: صرف‌ نظر از ایثارگری‌های غرورآمیز پزشکان در دفاع مقدس و مبارزه با کرونا، تخصص و جایگاه علمی رفیع پزشکان ایرانی در سطح جهان؛ مایه مباهات، سربلندی و غرور است.


به گزارش آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مروی در دیدار جمعی از پزشکان منتخب مشهد که در حرم مطهر رضوی انجام شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت و قدردانی از تلاش‌های جامعه متعهد و فداکار پزشکی کشور، ابراز کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) در خصوص پیامبر گرامی اسلام(ص) تعبیر «طبیب دوار بطبه» را به کار بردند، به ‌کارگیری واژه طبیب توسط آن حضرت برای نبی اکرم(ص) خود گواهی بر تقدس، اهمیت و ارزشمندی طبابت است.

رفیق مهربان بیمار
وی با بیان اینکه تنها حیات‌دهنده، شفابخش و طبیب خداست و پزشکان تجلی این صفت الهی هستند، حرفه پزشکی را مقدس دانست و عنوان کرد: در روایتی پیامبر گرامی اسلام(ص) خطاب به پزشکی می‌فرمایند: «طبیب حقیقی، خداوند است و تو رفیقى مهربان براى بیمار هستى و شفا از جانب پروردگار به دست توست». خداوند همه امور عالم را با سبب و اسباب انجام می‌دهد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به قدمت 500 ساله دارالشفاء و طبابت در آستان قدس رضوی عنوان کرد: آن روزی که آمریکا وجود خارجی نداشت و اروپا گرفتار توحش بود، آستان قدس به‌ عنوان نهادی کاملاً دینی به طبابت توجه و بیمارخانه داشت که نشان‌دهنده اهمیت طبابت از منظر دین است.
وی با اشاره به تلاش‌های پزشکان و کادر درمان برای بازگرداندن دوباره تندرستی به بیماران و دست‌گیری از دردمندان، اظهار کرد: در اسلام پس از انجام واجبات هیچ عمل خیری به‌ اندازه خدمت به مردم، خشنودی خداوند را به دنبال ندارد، اینکه پزشکی برای درمان درد بیماری تلاش و سختی‌ها و خستگی‌ها را تحمل می‌کند، بسیار نزد خداوند متعال اجر و ثواب دارد.

جامعه افتخارآفرین
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مروی با تأکید بر اهمیت برخورد توأم با مهربانی، خوش‌رفتاری و صبوری پزشکان با بیماران، ابراز کرد: حتی اگر از منظر پزشکی برای درمان بیماری نتوان اقدامی انجام داد؛ خوشرویی، مهربانی و برخورد همراه با عطوفت پزشک با بیمار می‌تواند موجب آرامش جسمی و روحی او شود که از منظر دینی ثواب آن قابل احصا نیست.
تولیت آستان قدس رضوی جامعه پزشکی کشور را جامعه‌ای افتخارآفرین خواند و ابراز کرد: صرف ‌نظر از ایثارگری‌های غرورآمیز پزشکان در دفاع مقدس و حماسه‌سازی‌های آن‌ها در صف نخست مبارزه با کرونا، تخصص و جایگاه رفیع علمی پزشکان ایرانی که در سطح جهان پیشرو و شاخص هستند؛ مایه مباهات، سربلندی و غرور است.

راهگشای مسیر سخت مبارزه با کرونا 
همچنین در ابتدای این دیدار دکتر فریدون نوحی، نماینده وزیر بهداشت در مدیریت بیماری کرونا در استان خراسان رضوی از اقدام‌های آستان قدس در کمک به ارتقای بهداشت، درمان و سلامت جامعه قدردانی و ابراز کرد: همراهی‌ها و کمک‌های تولیت آستان قدس رضوی به ‌نظام سلامت جامعه به ‌خصوص در دو سال اخیر که با شرایط سخت شیوع ویروس کرونا روبه‌رو بودیم، کاملاً راهگشا و محسوس بود.
دکتر نوحی با اشاره به دستاوردهای بیمارستان رضوی در عرصه‌های مختلف ابراز کرد: بیمارستان رضوی به‌ عنوان بیمارستان منتسب به آستان قدس رضوی در ارزیابی مرکز نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت، موفق به کسب نشان درجه عالی و بهترین درجه ارزشیابی در میان بیمارستان‌های خصوصی کشور شد.
در ادامه حجت‌الاسلام طباطبایی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزارشی از اقدام‌های این نهاد در خصوص ازدواج دانشجویی و توجه به نخبگان کنکور و دعوت از آن‌ها برای حضور در مشهد مقدس ارائه و ضمن قدردانی از همراهی آستان قدس با دانشگاه علوم پزشکی برای مقابله با کرونا، ابراز کرد: حقیقتاً آستان قدس رضوی تمام توان خود را برای کمک به‌ نظام سلامت برای مقابله با ویروس کرونا به ‌کار برد، تا جایی که حتی طبخ غذا در مهمانسرای حضرت تعدیل شد تا ظرفیت کامل این آستان مقدس به کمک بیماران بیاید.
حجت‌الاسلام طباطبایی گفت: امروز پس از پشت سر گذاشتن شرایط بحرانی مقابله با کرونا، موضوع جمعیت از اولویت‌های نخست دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
در این نشست همچنین «دکتر شاپور بدیعی اول» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، «دکتر محسن علی‌اکبریان» رئیس بیمارستان منتصریه مشهد و «دکتر نسیم نوروزبیگی» رئیس بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان فوق تخصصی رضوی گزارشی از اقدام‌ها و دستاوردهای مجموعه متبوع خود ارائه کردند.