پروازهای گرگان تأخیر دارد
تأخیر و لغو پروازها به دلیل فرسودگی و نبود قطعات، طی هفتهها و ماههای اخیر مشکلات زیادی را برای مسافران در گلستان ایجاد کرده است. بنابراین ضرورت دارد مسئولان اقدام عاجلی در این زمینه بیندیشند.
با گذشت چندین دهه از آغاز فعالیت صنعت هواپیمایی و ترابری هوایی در کشور، وضعیت این صنعت ترانزیتی به جایگاه قابل قبولی رسیده بود و تا چند سال گذشته روند توسعه سختافزاری و نرمافزاری بیانگر پیشرفت رو به جلوی آن بوده است.
ساخت اقلام و تجهیزات هواپیمای مسافربری، توسعه کمی و کیفی فرودگاههای کشور، تربیت خلبانان و کارشناسان متعدد و کاربلد همه و همه بیانگر آن است که چشمانداز روشنی فراروی صنعت هوانوردی کشور قرار دارد؛ اما از چند ماه گذشته و با تشدید تحریمها و اعمال محدودیتهای تجاری در حوزه تأمین و خرید اقلام مرتبط مشکلاتی را در این صنعت ایجاد کرده است.
هرچند نخبگان کشور و برخی شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر تلاش کردند با بهرهگیری از پتانسیل و توان داخلی بخشی از کمبودها را برطرف کنند؛ اما به سبب آنکه برخی از اقلام و تجهیزات و خدمات مورد استفاده در این صنعت، جزو فناوریهای تک بوده امکان خودکفایی حداکثری در این صنعت هنوز محقق نشده است.
فرسودگی ناوگان هوایی و ضرورت بهسازی و اورهال کردن پرندهها در کنار کمبود و محدودیتهای ناشی از تهیه و تأمین اقلام مورد نیاز تعمیر هواپیماها سبب شد تعداد هواپیماهای آماده پرواز در کشور و به دنبال آن در استانها از جمله گلستان کاهش یابد.
کاهش تعداد هواپیماهای فعال در خطوط و ایرلاینهای مختلف سبب شد برخی از شرکتها نسبت به لغو پرواز در برخی خطوط اقدام کرده و یا تعداد پروازها را کاهش دهند.
البته این همه مشکلات روزهای اخیر صنعت هواپیمایی کشور نیست بلکه بالا بودن سن ناوگان و نبود برخی از قطعات سبب بعضی از نقصهای فنی شده که این امر تأخیرهای طولانی مدت یا لغو آن پرواز را به دنبال داشته است.
ضرر مالی با لغو پروازها
یکی از تجار گرگانی ساکن تهران با ابراز گلایه از نبود پروازهای کافی در این مسیر به مهر گفت: بنده به دلیل شرایط شغلی، ماهیانه باید چندین سفر داخلی و خارجی انجام دهم که این امر با خودروی شخصی مشکل و گاه غیرممکن است.
احمد آلوستانی افزود: تا مدتی قبل شرایط بهتری در پروازها حاکم بود؛ اما هم اکنون باید از چندین هفته قبل بلیت تهیه و رزرو شود که این امر، سفرهای ناگهانی و پیشبینی نشده را سخت کرده است.
وی بیان کرد: تأخیر در یک جلسه کاری و یا قرارهای تجاری از نظر مالی ضررهای جدی به ما وارد میکند و مسئولان باید با رایزنی با شرکتهای هواپیمایی، سریعتر این مشکلات را برطرف کنند.
آلوستانی گفت: مردم انتظار دارند مدیران متولی با ترسیم سازوکاری درست و استفاده بهینه از پتانسیلهای موجود و برنامهریزی بهتر، سرویس مناسبتری را به مسافران ارائه دهند.
رایزنی برای افزایش پروازها
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص گفت: به اتفاق جمعی از نمایندگان استان، استاندار، مدیرکل فرودگاههای گلستان، خدمت معاون وزیر و رئیس سازمان هواپیمایی کشور رسیدیم و آنها وعده دادند تعداد پروازها از فرودگاه گرگان افزایش خواهد یافت.
رحمت الله نوروزی افزود: همچنین با شرکتهای هواپیمایی رایزنی شده تا فعالیت آنها در استان پررنگتر شود.
وی با اشاره به ظرفیت خوب فرودگاه گرگان، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم تعداد پروازها را اضافه کرده تا مردم دچار مشکل نشوند و نیازشان در خود استان برطرف شود.
نماینده مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرسوده بودن ناوگان هوایی کشور، عنوان کرد: امیدواریم با تشریک مساعی و استفاده از ظرفیتهای علمی متخصصان بتوانیم در پیشبرد عملی ساخت هواپیما گامهای اساسی برداریم.
کمبود ناوگان هوایی دلیل حذف برخی از پروازها
معاون عملیات هوانوردی فرودگاههای گلستان هم در این خصوص گفت: در حال حاضر بیشتر هواپیماها مشغول عملیات جابهجایی حجاج بیتالله الحرام بوده و این پروازها تا اواخر هفته جاری در گلستان ادامه دارد.
عبدالخلیل صادقی افزود: با برخی از شرکتهای پروازی رایزنی شده تا تعداد سورتیهای پرواز خود را در گلستان افزایش داده و در خطوط جدید هم پرواز انجام شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر روزانه دو سورتی پرواز به سمت تهران انجام شده و در صورت ضرورت با پروازهای فوقالعاده نیاز مسافران را برطرف میکنیم.
۳۰ اتوبوس از چرخه خدمترسانی خارج شدند
با توجه به کاهش تعداد پروازها در گلستان، استقبال مردم از ناوگان جادهای از جمله اتوبوس بیشمار شده و این امر افزایش سفرهای جادهای را امری ضروری کرده است. بنابراین در این راستا با مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان گفتوگو کردیم. مهدی میقانی به خبرنگار مهر گفت: سفرهای روزانه طبق روال عادی از پایانههای مسافربری گلستان به مقاصد مختلف انجام شده و رانندگان به مردم ارائه خدمت میکنند.
وی افزود: طی سه سال گذشته به دلیل شرایط کرونا بخش حمل و نقل جادهای در حوزه مسافر، آسیب جدی دید و حدود ۳۰ دستگاه اتوبوس از گردونه خدماتدهی خارج شده و با فروش اتوبوس خود به سمت باربری رفتهاند که امری ناخوشایند بود.
میقانی بیان کرد: اما هم اکنون با توجه به استقبال خوبی که از اتوبوس شده با انجمنهای صنفی رایزنی کردهایم تا در این زمینه سرمایهگذاری بیشتری انجام شود.
طبق گفته وی هم اکنون ۱۵۰ دستگاه اتوبوس از اقصی نقاط استان به ۵۰ مقصد در کشور تردد داشته و مسافران را جابهجا میکنند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان تأکید کرد: با توجه به تغییر معادله بعد از شرایط کرونا باید در زمینه افزایش تعداد اتوبوسها سرمایهگذاری بیشتری انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، هرچند تهیه اقلام ضروری صنعت هوانوردی نقش مهمی در بقا و پویایی آن دارد؛ اما نمیتوان نقش مدیریت بهینه برای کاهش چالشهای این صنعت را نادیده گرفت.
مسئولان باید با استفاده از توان جامعه دانشگاهی و نیروهای متخصص و همچنین کمک از کشورهای همراه، زمینه رفع نیازهای داخل را فراهم کنند.