printlogo


ولیعهد سعودی پس از عمان راهی امارات شد
تور منطقه‌ای برای صید ماهی از خلیج‌فارس

ولیعهد سعودی پس از پایان دیدارهای خود از مسقط پایتخت عمان، در دومین ایستگاه سفر منطقه‌ای خود وارد ابوظبی شد. به گزارش فارس، محمد بن سلمان در ابتدای ورود به ابوظبی مورد استقبال «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی قرار گرفت. دو طرف در این دیدار روابط و همکاری‌های دوجانبه، فرصت‌های توسعه این همکاری در زمینه‌های مختلف در سایه شراکت راهبردی دو کشور و نیز مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی دارای اهتمام مشترک را بررسی کردند.
بن‌سلمان که پس از درگیر شدن با پرونده‌هایی جنجالی نظیر قتل جمال خاشقچی، وضعیت نامناسب حقوق بشری در عربستان، افزایش مخالفت‌های جهانی با تداوم جنگ ویرانگر یمن و همچنین نگرانی از امکان اقدام مخالفان فراوان داخلی به نقشه ترور، عملاً مدت‌هاست دیگر سفرهای پرهیاهو به اقصی نقاط جهان را کنار گذاشته، در این سفر سطوح مختلفی از اهداف را دنبال می‌کند. به گزارش الوقت، سفر بن‌سلمان چند روز پیش از برگزاری نشست سالانه سران کشورهای عضو شورای همکاری انجام می‌شود و در این سفر دوره‌ای دعوت‌نامه‌های رسمی شاه سعودی را با خود دارد. به دلایل مختلفی نشست ریاض برای عربستان از اهمیت بسزایی برخوردار است و بن‌سلمان در تلاش است اجماع کشورهای عضو شورای همکاری با اهداف این نشست را از هم اکنون تضمین کند. به گفته منابع سیاسی آگاه، این سفر با هدف از بین بردن اختلافات ژئوپلتیکی و تقویت همکاری و هماهنگی میان ۶ کشور عربی حاشیه خلیج‌فارس به‌ویژه در نحوه مواجهه مؤثر با مذاکرات هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران و آنچه نفوذ منطقه‌ای ایران اعلام می‌شود، صورت گرفته است. در حالی که روابط میان شورای همکاری خلیج‌فارس بر پایه پیوندهای فرهنگی، مذهبی و قبیله‌ای است، آ‌ن‌ها مواضع سیاست خارجی متفاوتی در قبال ایران دارند. 
عمان، کویت و قطر همگی روابط نسبتاً خوبی با ایران دارند و این در حالی است که امارات نیز در روزهای گذشته مذاکرات تنش‌زدایی با تهران را علناً در پیش گرفته است. این امر اجماع‌سازی مورد نظر سعودی‌ها در شورای همکاری در مورد تهدیدسازی از روابط با ایران را تاحدود زیادی ناکارآمد می‌سازد.
در مجموع، هزینه‌های سرسام‌آور ادامه هر یک روز جنگ در یمن، در کنار بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، وضعیت متلاطم بازار نفت و عدم تطابق وضعیت جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی با اهداف تعیین شده در سند چشم‌انداز ۲۰۳۰، به نگرانی‌ مقامات سعودی در مورد عقب ماندن از برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دامن زده است.