printlogo


قدس به بهانه تیراندازی مرگبار در ایالت میشیگان، آمار عجیب حملات مسلحانه در آمریکا را بررسی کرد
400 میلیون اسلحه، 82کشته روزانه!
داستان ساده اما تلخ است؛ یک دانش‌آموز 15 ساله‌ آمریکایی با اسلحه‌ای که پدرش چندی پیش برایش خریداری کرده بود، به هم‌مدرسه‌ای‌های خود در ایالت میشیگان حمله کرد که بر اثر این تیراندازی، سه نفر کشته شده و دست‌کم هشت تن دیگر زخمی شدند.

 به گزارش فارس، «مایکل بوچارد» کلانتر منطقه «اوکلند» در کنفرانسی خبری ساعاتی پس از وقوع این تراژدی در دبیرستان «آکسفورد» گفت: بازرسان در توضیح آنچه ممکن است به این اقدام خشونت‌آمیز «ناگفتنی و نابخشودنی» منجر شده باشد، ناتوان هستند. وی در ادامه عنوان کرد: فرد مظنون درست دقایقی پس از شروع به تیراندازی، خلع سلاح و به دست معاونان کلانتری بازداشت شده است. او از صحبت با بازرسان امتناع کرده و خانواده وی برایش وکیل گرفته‌اند و اجازه ندادند مقام‌های امنیتی پسرشان را بازجویی کنند. بوچارد ادامه داد: از هرگونه برخورد قبلی این دانش‌آموز ۱۵ ساله با مجریان قانون بی‌اطلاعم. این دانش‌آموز سال دوم دبیرستان است و «هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد وی مشکل انضباطی و مسائل اینچنینی در مدرسه داشته است». به گفته نیروهای امنیتی اوکلند، تیراندازی خونین حوالی ظهر سه‌شنبه به وقت محلی در میشیگان، ترس و وحشت زیادی را در میان دانش‌آموزان و معلمان مدرسه به وجود آورده است.

وعده‌های تو خالی بایدن
در همین راستا، رئیس جمهور آمریکا در جریان بازدید از یک دانشکده فنی در ایالت مینه‌سوتا درباره این حادثه مدعی شد قلبش همراه با خانواده‌های داغدار است. این در حالی است زمانی که جو بایدن وارد کاخ سفید شد، وعده‌های زیادی برای محدود کردن سلاح در آمریکا داد اما تاکنون هیچ اقدام ملموسی در این زمینه صورت نگرفته است. برپایه گزارش رویترز، جدیدترین حادثه تیراندازی در دبیرستان میشیگان احتمالاً به بحث‌ها درباره کنترل سلاح و مراقبت از سلامت روان در ایالات متحده دامن می‌زند زیرا بسیاری از ایالت‌های آمریکا، امکان دسترسی آسان به سلاح گرم را در حالی فراهم کرده‌اند که اهمیتی به اختلال‌های روانی در دارندگان سلاح نمی‌دهند. این نخستین بار نیست که چنین حوادثی در ایالات متحده به دلیل آزاد بودن حمل سلاح به وقوع می‌پیوندد و پیش از این نیز بارها در دیگر ایالت‌های آمریکا افرادی با شلیک به سمت دیگران، فاجعه‌هایی مشابه را رقم زده‌اند با این حال، لابی سلاح در ایالات متحده آمریکا به اندازه‌ای قدرت دارد که تاکنون حتی کنگره آمریکا نیز حاضر نشده قوانینی را برای محدود کردن حمل سلاح در این کشور وضع کند. 

آمار عجیب مرگ مسلحانه آمریکایی‌ها
بر اساس اعلام وبگاه وابسته به کنگره آمریکا، از ۱۷ تا ۲۳ جولای سال جاری دست‌کم ۹۱۵ مورد حمله مسلحانه در آمریکا صورت گرفته که منجر به مرگ دست‌کم ۴۳۰ نفر شده است. پایگاه خبری هیل در گزارش خود آورده بیشترین موارد خشونت با اسلحه به ترتیب در ایالات ایلینوی (۱۰۹)، تگزاس (۶۳)، پنسیلوانیا (۵۹) و کالیفرنیا (۵۲) رخ داده است. همچنین در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ مورد خودکشی با سلاح گرم در آمریکا صورت گرفته است. از ابتدای امسال بیش از ۲۴ هزار نفر از جمله ۸۰۰ شهروند زیر ۱۸ سال و ۱۷۴ نوجوان زیر ۱۲ سال، در خشونت مسلحانه در آمریکا جان خود را از دست داده‌اند. این رقم در سال ۲۰۲۰ میلادی ۴۳ هزار نفر بود و امسال به بالاترین سطح در ۲۰ سال اخیر رسیده است.

400 میلیون سلاح در آمریکا
در آمریکا پس از هر حادثه مرگبار تیراندازی، مخالفان و موافقان قانون حمل سلاح در مقابل هم صف‌آرایی می‌کنند. اما با گذشت زمان تمامی خواسته‌ها به فراموشی سپرده می‌شود و تغییری در قانون صورت نمی‌گیرد. در متمم قانون اساسی آمریکا که در ۱۵ دسامبر ۱۷۹۱ تصویب شده، آمده هر شهروند این کشور قانوناً مجاز به داشتن سلاح است. تلاش‌های باراک اوباما برای محدود کردن قانون حمل سلاح نتیجه‌بخش نبود. دونالد ترامپ هم که علناً در یک سخنرانی انتخاباتی گفت: «دوران هشت ساله حمله به قانون حق حمل سلاح به سر آمده است»، بایدن هم که به وعده خود عمل نکرده است. سالانه به طور میانگین، حدود ۳۰ هزار نفر در آمریکا با شلیک سلاح کشته می‌شوند. یعنی قربانیان خشونت از طریق به کارگیری سلاح در هر دو سال در آمریکا برابر با شمار تمام سربازان کشته شده این کشور در جنگ ویتنام است.

رقابت تسلیحاتی آمریکایی‌ها و یمنی‌ها!
در همین حال، پس از هر تیراندازی مردم هجوم بیشتری برای خرید انواع تسلیحات می‌آورند. در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش خود مدتی پیش اعلام کرد ایالات متحده کمبود مهمات دارد و مأموران اجرای قانون با مشکل روبه‌رو شده‌اند. 
با اینکه کارخانه‌های تسلیحاتی می‌گویند با بیشترین ظرفیت درحال تولید هستند، قفسه‌های فروشگاه‌های سلاح خالی هستند و کمبود مهمات در آمریکا بر عملکرد مأموران مجری قانون نیز تأثیر منفی گذاشته است. او با اشاره به اینکه برخی مالکان سلاح دست به ذخیره کردن هرچه بیشتر مهمات زده‌اند، گفت: اوایل شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم مردم دستمال توالت و مواد ضدعفونی کننده می‌خریدند و حالا مهمات ذخیره می‌کنند. آمار موجود نشان می‌دهد حدود 400 میلیون تفنگ، کلت، تپانچه و سلاح‌های خودکار و نیمه‌خودکار در منازل آمریکایی‌ها نگهداری می‌شوند که این بدان معناست تقریباً هر دو آمریکایی سه اسلحه را برای خود آماده کرده‌اند! نکته جالب آنکه در این رده‌بندی، آمریکایی‌ها پس از مردم یمن قرار دارند که به ازای هر یک نفر، سه اسلحه وجود دارد!