printlogo


«کاشان» قطب پرورش ماهیان زینتی
 ماهیان زینتی یکی از پتانسیل‌های منطقه کاشان محسوب می‌شود به نحوی که بیشتر مردم منطقه راوند کاشان به کار پرورش ماهیان زینتی مشغول‌اند و ده‌ها استخر پرورش این نوع ماهی در منطقه وجود دارد.


شهرک صنعتی ماهیان زینتی کاشان گرفتار 
پیچ و خم مشکلات است در حالی که ساماندهی واحدهای تولیدی پرورش ماهیان زینتی در منطقه لازم و ضروری است.
حوزه ماهیان زینتی در کاشان که قطب تولید ماهیان زینتی در کشور محسوب می‌شود با فراز و نشیب‌های مختلفی روبه‌رو است و از این‌رو مشکلاتی را برای تولیدکنندگان در این حوزه ایجاد کرده است.
این در حالی است که شهرستان کاشان، قطب تولید ماهیان زینتی کشور است و در صورت توجه بیش از پیش به این حوزه می‌توان تولید ماهیان زینتی در منطقه کاشان را از میزان فعلی افزایش داد و این موضوع نیازمند همت مسئولان است.

مشکلات پرورش‌ دهندگان
شهرک ماهیان زینتی در شهرستان کاشان یکی از پتانسیل‌های ایجاد شده در منطقه است؛ اما متأسفانه این شهرک بعد از چندین سال پیگیری همچنان در پیچ وخم مشکلات گرفتار است؛ چرا که باید این شهرک ذیل شرکت شهر‌ک‌های کشاورزی قرار بگیرد.
رضا مظلومی؛ رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه کشاورزان و دامداران پرچمداران امنیت غذایی‌اند، اظهار کرد: پتانسیل در حوزه راوند کاشان باارزش و در سطح ملی و بین‌المللی است.
وی ضمن اشاره به پرورش ماهیان زینتی در منطقه راوند کاشان افزود: پرورش ماهیان زینتی در منطقه راوند کاشان از جمله تولیداتی است که نیاز آبی بسیار پایینی دارد و حتی آب مورد استفاده شده آن نیز برای کشاورزی مناسب و در آن حوزه مصرف می‌شود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن اشاره به کسب رتبه نخست کشور در تولید ماهیان زینتی توسط کاشان ابراز کرد: این رتبه مرهون تلاش تولیدکنندگان ماهیان زینتی در منطقه راوند کاشان است و این موضوع نشان از پتانسیل بالای منطقه راوند است.
وی ضمن اشاره به ساخت شهرک ماهیان زینتی گفت: این شهرک در اختیار شرکت شهرک‌های صنعتی است که با در اختیار قرار گرفتن این شهرک به شرکت شهرک‌های کشاورزی در این شرایط دست ما بازتر است.
​​​​​​​
ظرفیت ثبت جهانی 
مظلومی ضمن اشاره به پتانسیل‌های تولید ماهیان زینتی و توسعه حوزه‌های مختلف از این طریق تصریح کرد: راوند ظرفیت ثبت جهانی در سازمان فائو دارد و بر همین اساس فراخوان لازم در این زمینه داده می‌شود.
وی با بیان اینکه یک هزار استخر پرورش ماهیان زینتی در منطقه کاشان وجود دارد، تأکید کرد: در هر روستا و هر منطقه کشاورزی شهرستان کاشان باید کارگروه مردم‌نهاد وجود داشته باشد که میانگین سنی آنان از 40 سال بیشتر نباشد به نحوی که کارگروه بخش مرکزی با 20 نفر تشکیل شده است. رئیس اداره جهاد کشاورزی کاشان سلایق مختلف در این حوزه را یکی از چالش‌های بخش کشاورزی منطقه کاشان دانست و افزود: لازم است فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، صاحبان نظر و عموم مردم مشارکت کنند؛ چرا که دولت به تنهایی نمی‌تواند موفق شود و باید تمامی ظرفیت‌ها تجمیع شوند.
وی با بیان اینکه در سال جاری طی سه ماهه نخست سال 500 هزار قطعه ماهی زینتی صادر شده، ابراز کرد: این میزان صادرات نسبت به مشابه سال گذشته 100هزار قطعه افزایش داشته که دلایل مختلفی دارد. وی ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه شهرک ماهیان زینتی کاشان ابراز کرد: این شهرک 60 درصد پیشرفت داشته است به نحوی که به این میزان زیرساخت‌ها، ساخت راه، جدول‌گذاری، اجرای لوله آتش‌نشانی، آب و برق اجرایی شده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان با بیان اینکه شهرک در مجموع 220 قطعه زمین دارد، تصریح کرد: در ابتدا 430 پرونده برای رتبه‌بندی تشکیل شد که این پرونده‌ها از صفر تا 100 رتبه‌بندی شد و در مرحله دوم نیز 250 پرونده تشکیل و بررسی می‌شود.