printlogo


گلایه‌های رئیس سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران
از مهاجرت پزشکان تا دردسر‌ نسخه‌ الکترونیکی
کیت تشخیصی اُمیکرون وجود نداردوی افزود: هنوز هیچ کیت تشخیصی خاص امیکرون در کشور و دنیا وجود ندارد.وی با اشاره به اینکه هنوز بیش از ۹ میلیون نفر از واجدان شرایط واکسینه نشده‌اند، عنوان کرد: خبر خوب اینکه پس از رصد علائم در محیط آزمایشگاهی محققان می‌توانند در ۱۰۰روز آینده واکسن مؤثر بر سویه جدید امیکرون را تأمین کنند و از این جهت نگرانی وجود ندارد. وی با اشاره به واکسن‌هراسی و واکسن‌گریزی که در جامعه وجود دارد، گفت: بسیاری از افراد واکسن‌گریز کسانی بودند که سؤال داشتند و ما نتوانستیم آن‌ها را در بحث داشتن مسئولیت اجتماعی در قبال مردم اقناع کنیم؛ این در حالی است که برخی از همین افراد به طب سنتی استناد می‌کنند در حالی که همین متخصصان طب سنتی هم به ضرورت واکسن کرونا تأکید دارند.وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون تنها راه نجات ما از این مصیبت است، ادامه داد: واکسیناسیون دز سوم و حتی چهارم خواهد آمد و افراد واجد شرایط باید این واکسن را تا زمانی که این بیماری از بین برود، ادامه دهند.

آمار نگران‌کننده مهاجرت پزشکان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار نگران‌کننده مهاجرت پزشکان و آسیب‌های آن اظهار کرد: مهاجرت پزشکان هزینه‌های هنگفتی به نظام سلامت کشور وارد کرده است و این یک پدیده اجتماعی تک علتی نیست و علل مختلفی دارد؛ هرچند کم بودن تعرفه‌ها اصلاً نمی‌تواند دلیل اصلی آن باشد، اما بی‌تأثیر نیست.
وی با اشاره به اینکه در مورد خدمات درمانی و تشخیصی افزایش تعرفه‌ها مصوب نمی‌شود و متأسفانه سال‌هاست ارائه‌دهنده خدمت در نظام تعرفه‌گذاری برخلاف سایر صنوف نقشی ندارد، اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی سال‌هاست به عنوان مشاور در جلسه‌های نظام تعرفه‌گذاری دعوت می‌شود این درحالی است که بسیاری از خدمات ما تعاریف مشخص و یک ارزش و قیمت تمام شده‌ای دارند که در زیر آن قیمت تمام‌شده هم لحاظ نشده و ما به این قضیه اعتراض داریم.
وی با اشاره به اینکه در حال پیگیری از مجلس شورای اسلامی و شورای هماهنگی بیمه هستیم تا هم سهم پزشکان و هم سهم خدمات‌گیرندگان و بیماران در نظام تعرفه‌ها لحاظ شود، افزود: تعرفه‌های ما کاملاً غیرواقعی است و درواقع پزشکان از جیب خود یارانه می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از میزان مهاجرت پزشکان در استان نداریم، گفت: در بازه زمانی سال‌ ۹۸تا ۹۹ بیش از ۲هزار و۴۰۰ پزشک از کشور مهاجرت کرده‌اند و در یک‌سال اخیر ۳ هزار پزشک یعنی چهار برابر سال‌های گذشته به کشور‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند.
۳هزار پزشک بیکار در استان
وی افزود: در مشهد ۵هزار پزشک عمومی داریم که تنها ۲هزار و۲۰۰نفر پروانه طبابت گرفته‌اند و فقط ۹۰۰ نفر مطب‌داری می‌کنند و مابقی اصلاً توان مالی تأمین و اداره مطب را ندارند و به عبارتی ۳هزار پزشک بیکار داریم که به دلیل هزینه‌های آن و اینکه مطب‌داری مقرون به صرفه نیست تمایلی به مطب‌داری ندارند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار قدس در خصوص باید‌ها و نباید‌های واکسیناسیون افراد زیر ۱۲سال با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه هیچ واکسیناسیونی انجام نشود، عنوان کرد: هر زمان نتایج بررسی واکسیناسیون ۱۰کشوری که تزریق زیر ۱۲سال را انجام داده‌اند به ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام و بی‌خطر بودن آن تأیید شود ما هم واکسیناسیون زیر ۱۲سال را آغاز خواهیم کرد، به همین دلیل بازگشایی کامل مدارس ابتدایی فعلاً در ستاد ملی مقابله با کرونا از اول دی ممنوع است.
وی ادامه داد: در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونای استان مصوب کردیم یکم بهمن‌ماه زمان بازگشایی مدارس باشد تا وضعیت امیکرون مشخص شود.وی در خصوص نسخه الکترونیک و مشکلات پیش روی آن با تأکید بر اینکه زیرساخت‌ها برای نسخه الکترونیکی هنوز هم مشکل دارد، عنوان کرد: وضعیت اینترنت و پهنای باند شرایط را برای پزشکان در مطب‌ها و داروخانه‌ها سخت کرده و شرایط برای عملیاتی شدن و حذف دفترچه‌ها از اول دی ماه وجود ندارد. وی در مورد پرونده‌های شهدای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: در این خصوص در مشهد ۳۵پرونده داریم که ۱۸مورد به تأیید رسیده و مابقی پرونده‌ها در دانشگاه علوم پزشکی در حال رسیدگی است که ان‌شاءالله به نتیجه خواهد رسید.