printlogo


بررسی نقاط ضعف رژیم اشغالگر در عرصه جنگ مجازی در گفت‌وگوی قدس با تحلیلگر برجسته لبنانی
حمله سایبری به صهیونیست‌ها ادامه خواهد داشت
نظر شما در خصوص ماهیت حمله گروه هکری عصای موسی و دستاوردهای آن چیست؟حمله سایبری گروه هکری «عصای موسی» به سرورهای امنیتی، نظامی و مؤسساتی رژیم صهیونیستی یک کار بسیاری حرفه‌ای، دقیق و مبتنی بر علم روز بوده است؛ به گونه‌ای که در این عملیات بدون آنکه سازمان‌های حفاظتی این رژیم متوجه شوند، در زمانی کوتاه بیش از 22 ترابایت اطلاعات را از حساس‌ترین مؤسسات رژیم دریافت و ذخیره کرده‌اند. این حمله، در بالاترین سطح فنی بوده است. در جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری، فناوری‌های هسته‌ای و علوم پزشکی گام بسیار بلندی برداشته شده؛ به گونه‌ای که باوجود تحریم‌ها و فشارها توانسته برنامه هسته‌ای را با قدرت به پیش ببرد، فناوری‌های روز را در اختیار داشته باشد، بیماری‌های سخت درمان را درمان کند، در بسیاری از علوم به خودکفایی رسیده، موفق شده ماهواره به فضا ارسال کند و در تمام این عرصه‌ها دستاوردهای بزرگی را محقق کرده است؛ بنابراین طبیعی است که در عرصه جنگ سایبری و الکترونیکی نیز قدرتمند باشد.

توانمندی‌های محور مقاومت در عرصه 
جنگ سایبری را چگونه می‌بینید؟

اطلاعات و داده‌های رمزگذاری شده و غیررمزگذاری شده مورد تبادل و موجود در جهان، بیانگر ساختار و شاکله و بن مایه‌های عملیات‌های پژوهشی و تحقیقاتی و نیز اقداماتی است که یک کشور در مورد آن کار می‌کند. محور مقاومت به ویژه جمهوری اسلامی ایران سطح بالایی از فناوری‌های دیجیتال را در اختیار دارد که طبیعتاً این یک نقطه قوت برای آن محسوب می‌شود. در مقابل دشمن هم، 
سرمایه گذاری بالایی در این زمینه انجام داده و در زمینه جنگ سایبری نوآوری کرده و دست به هک و حمله سایبری می‌زند، اما ما نیز هرچند به مانند آن اقدامات خرابکارانه انجام نمی‌دهیم، اما این توانایی را داریم و اگر او اقدامی را انجام دهد قطعاً پاسخش را دریافت خواهد کرد. رژیم صهیونیستی یک متجاوز اشغالگر، دزد و هکر است و تمام صفات زشت شناخته شده در آن وجود دارد؛ بنابراین محور مقاومت مبتنی بر آیه شریفه «واعدوا لهم مااستطعتم من قوة»، خود را مجهز کرده است که یکی از این تجهیزات در کنار توانمندی‌های نظامی، تقویت عرصه فناورانه و فضای الکترونیکی است. 

تبعات و تأثیرات این‌گونه حملات بر بنیه امنیتی، نظامی و موجودیت رژیم اسرائیل چه خواهد بود؟
این حملات تبعات سنگینی برای رژیم صهیونیستی دارد؛ به گونه‌ای که می‌تواند به مؤسسات نظامی و امنیتی این رژیم نفوذ کرده و سرورهای آن را از بین ببرد، عملکرد آن را تعطیل کند یا دست‌کم اهداف و برنامه‌ریزی‌های این رژیم در مراحل آتی چه علیه مردم مظلوم فلسطین و چه باقی کشورهای محور مقاومت را شناسایی کند. علت اینکه رژیم صهیونیستی نتوانسته با حمله گروه هکری عصای موسی مقابله کند و یا مانع از سرقت اطلاعات حساس خود شود، این بوده که این رژیم نتوانسته و نخواهد توانست میزان توانمندی‌های محور مقاومت را شناسایی کرده و به آن پی ببرد. آن‌ها همان‌طور که فکر نمی‌کردند ایران بتواند مقابل حمله رژیم صدام مقاومت کند و بتواند برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را توسعه دهد، پیش‌بینی نمی‌کردند که توانمندی موشکی ایران به بالاترین سطح برسد، پیش‌بینی نمی‌کردند ایران بتواند دروغ‌های آن‌ها را در مورد فضا افشا کند، فکر نمی‌کردند که بتواند ماهواره نور را به فضا ارسال کند؛ از همین راستا، کارمندان موساد هر قدری هم که ادعا کنند و اقداماتی را انجام دهند، اما در هر صورت ترسوهایی هستند که جرئت نمی‌کنند اعتراف کنند در قبال ایران نتوانسته‌اند به درستی پیش‌بینی کنند، این فقط در عرصه سایبری نیست، بلکه پیش از این در عرصه نظامی نیز پیشرفت‌های ایران را به درستی پیش‌بینی نکرده بود. ایران تسلیحات خود را توسعه داده و مناطق بزرگ و گسترده‌ای دارد که می‌تواند این تسلیحات را آزمایش کند. آمریکا پیشرفته ترین تسلیحات را در اختیار عربستان و امارات قرار داده، اما آن‌ها کجا توانسته‌اند این تسلیحات را آزمایش و یا استفاده کنند؟ آیا اگر سلاحی را آزمایش کرده و خطایی رخ دهد، آمادگی تحمل تبعات آن را دارید؟ کما اینکه تا این لحظه نقص و ناتوانی عربستان در استفاده از این فناوری‌ها در جنگ یمن ثابت شده است. 

چشم‌انداز آتی قدرت سایبری محور مقاومت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
به نظر من این حملات ادامه‌دار خواهد بود و نقطه پایانی ندارد؛ جنگ سایبری جنگ آینده جهان است و هر ضربه‌ای پاسخی خواهد داشت و طرف مقابل باید آماده باشد و موفقیت در آن هم مبتنی براین خواهد بود که چه کسی حق است و چه کسی باطل. همه در حال تلاش هستند، فناوری خود را توسعه می‌دهند و برای بقای خود خواهند جنگید، البته برخی برای تحقق حق و برخی برای تحقق باطل و خدای تعالی تعیین خواهد کرد چه کسی بر چه کسی پیروز شود. عرصه جنگ سایبری مانند عرصه نظامی نیست که طرف متکی به تسلیحات پیشرفته خود، رقبا و دشمنانش را کنترل کند. باید شفاف باشیم؛ سیستم دیجیتالی، الکترونیکی و سایبری، یک سیستم واقعاً پیچیده است که هر چه در آن مهارت بیشتری کسب شود، بهتر می‌توان پیروز شد یا با حملات مقابله کرد؛ بنابراین جنگ سایبری، 
حد و مرزی ندارد و چنانچه سامانه‌ای یا سایتی مورد هدف قرار گیرید و سرور جایگزینی برای آن وجود نداشته باشد، به سرعت همه چیز تعطیل و تخریب می‌شود و اطلاعات آن به سرقت می‌رود. در این جنگ ضربه اقتصادی به اندازه ضربه‌ای که از لحاظ زمان تعطیلی، اختلال یا مشکل در خدمات تحمیل می‌شود، مطرح نیست و در این عرصه وقت به مفهوم پول است؛ بنابراین هر اندازه که بتوانیم از طریق حمله سایبری به دشمن ضربه بزنیم و خدمات آن‌ها را برای مدت زمان بیشتری تعطیل کنیم، به آن‌ها میلیاردها دلار خسارت وارده کرده ایم. درنتیجه عمده اهداف حمله سایبری، متوقف کردن زمان است و ضربه از لحاظ زمانی است، هر دقیقه تعطیلی برای برخی شرکت‌ها می‌تواند میلیون‌ها دلار به آن‌ها خسارت وارد کند و اگر این اختلال تا چند روز یا هفته ادامه داشته باشد، این رقم می‌تواند به میلیاردها دلار برسد، به ویژه اینکه در این‌گونه موارد، شرکت‌های بیمه، خدماتی ندارند.